آموزش پرورش قارچ

چه اصولی را در پرورش قارچ دکمه ای باید رعایت کنیم؟

گونه قارچ در سال ۱۹۷۶ توسط جاندیک وکپور از طبیعت جمع‌آوری‌شده که به خاطر طعم مطبوع و سهولت رشد خیلی زود به‌صورت گونه تجاری معرفی و مورد استقبال قرار گرفت. قارچ صدفی ماده غذائی بسیار ارزشمند و خوش‌طعم و ارزان‌ قیمتی است که به‌راحتی در سبد خانوارها می‌تواند جای بگیرد و با تولید و مصرف اهداف مختلفی را تأمین کرد که عمده آن ایجاد اشتغال و درآمد، کاهش ضایعات، افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت تغذیه و سلامت جامعه است. درآمد کاشت زعفران گلخانه‌ای و درآمد پرورش قارچ به گونه ای است که ارزش سرمایه گذاری در ایران را دارد.

اصول نگهداری و پرورش قارچ خوراکی بسیار ساده و ارزان‌قیمت است. درواقع رمز اصلی این کار در گرو به‌کارگیری آموخته‌های فراگیران در کارگاه‌های آموزشی است که در صورت توجه بسیار زیاد به بهداشت و ضدعفونی ابراز و محل کار و انجام دقیق و کامل مراحل مختلف پرورش از هر کیلو اسپان قارچ (بذر) بیش از سه کیلوگرم محصول تولید می‌رود و تا ۳ بار(فلش) قابل‌برداشت است. چنانچه این پروژه ساده را بتوان در مناطق مستعد روستایی فعال نمود مصرف سرانه قارچ در کشور به نحو مؤثری بالا می‌رود.

به‌خصوص اینکه این پرورش قارچ دکمه ای (پرورش قارچ خوراکی)در بستری از ضایعات کشاورزی پرورش می‌یابد که این امر قیمت تمام‌شده آن را پایین آورده و اقشار کم‌درآمد جامعه توان خریداری آن را خواهند داشت.

پرورش قارچ دکمه ای

مهم‌ترین ضایعات کشاورزی که به‌کاربرده می‌شوند و پس از ادغام با اسپان فراوری می‌رود ، کمپوست نام می‌گیرد شامل
– بقایای غلات شامل کاه و کلش گندم و برنج
– برگ خرما، با گاس نیشکر، شاخه‌های آفتابگردان
– بقایای حاصل از فرآیند داده‌های روغنی
– البته رایج‌ترین ضایعات استفاده از کاه و کلش گندم و برنج است

ولی باید توجه داشت که ساخت کمپوست اولیه توسط کارخانه‌ها ساخته می‌شود و به‌صورت بسته‌بندی در اختیار پرورش‌دهنده قرار می‌گیرد.

آموزش جامع و تخصصی پرورش قارچ دکمه ای خوراکی در منزل

آموزش پرورش قارچ خوراکی

به‌طور کلی طرز پرورش قارچ خوراکی مخصوص به خود آن است و می‌توان آن را در محیط تاریک پرورش داد و به‌جز نور مستقیم آفتاب، هر مقدار نور را تحمل می‌کند. درهرصورت در محل پرورش قارچ دکمه ای  علاوه بر آنکه، بایستی تهویه هوا به‌خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین ۲۳ – ۲۷ درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملاً تمیز، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتری‌ها، حشرات و قارچ‌های مضر باشد.

برای کاشت و پرورش قارچ در منزل، ابتدا نوع قارچی که می‌خواهید پرورش دهید را انتخاب کنید.

کاشت قارچ صدفی (Oyster)، دکمه‌ای سفید (White button) و شیتاکه (Shiitake: قارچ دارویی خوراکی)، در خانه بسیار ساده است. روش کاشت هر سه نوع قارچ یکسان، اما بسترهای کاشت متفاوتی دارند.قارچ‌های صدفی، در بستر کاه و پوشال یا تفاله‌ی قهوه، قارچ شیتاکه، در پوشال‌های خشک درختان و قارچ دکمه‌ای، در کودهای کمپوست، بهترین رشد رادارند.

درواقع بستر کشت مختلف، نیازهای تغذیه‌ای مختلفِ هرگونه‌ی قارچ را نشان می‌دهد. البته هر سه نوع قارچ را می‌توان به‌راحتی در بستر کاه و یا پوشال کاشت که اگر از پوشال استفاده کردید، مطمئن شوید از چوب‌های سالم باشد. اما به دلیل بازار پررونق پرورش قارچ خوراکی در ایران و جهان راجع به این نوع آموزش کامل‌تری ارائه می‌رود.

برای شروع کار، نیازمند شناخت اصول کامل از پرورش قارچ دکمه ای ، شرایط اقلیمی ،بهداشت ، تغذیه و … است. دوره های راشا افق ،اطلاعات کاملی دراختیار شما قرار می دهد.

 

زمان و مکان مناسب برای پروش قارچ دکمه ای خوارکی 

زمان مناسب برای کاشت و پرورش قارچ خوراکی در خانه بین ماه‌های مهر تا آذر است اما اگر امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش و کشت وجود داشته باشد می‌توان قارچ را در ماه‌های دیگر سال هم کشت و پرورش داد. کشت قارچ شرایط مخصوص به خود را دارد و می‌توان قارچ را در محیطی تاریک پرورید و به‌جز نور مستقیم آفتاب، هر مقدار نوری را تحمل می‌کند.

و در مورد مکان مناسب برای کشت و پرورش قارچ دکمه ای، شما به یک سالن نیاز دارید که بسته به میزان تولید قارچ اندازه آن متفاوت است. اما به‌طور میانگین برای پرورش پنج‌تن قارچ به یک سالن چهل متری نیاز است. در پرورش قارچ خوراکی، عایق‌کاری سالن برای جلوگیری از اتلاف گرما و سرما، قفسه‌بندی و آماده‌سازی و نصب تجهیزات باید انجام شود.

علاوه بر این تهویه در محیط کشت باید به‌طور یکنواخت باشد و نباید روی سطح کشت را بیش‌ازحد نیاز هوا داد و تهویه باید در تمام نقاط اتاق به‌طور یکسان پخش شود. در هنگام تولید قارچ، محیط اتاق احتیاج به رطوبت کافی نیز دارد و متوسط بهترین درجه رطوبت برای کاشت قارچ بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است.

باید تهویه هوا به‌خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش قارچ دکمه ای نیز باید بین ۲۳ تا ۲۷ درجه نگهداری شود. همچنین محل پرورش باید کاملاً تمیز، قابل شستشو و بدون وجود درز یا محلی برای پرورش باکتری‌ها، حشرات و قارچ‌های مضر باشد.

 

فضای لازم برای راه‌اندازی یک سالن 8 تنی 

برای پرورش قارچ دکمه ای سالن پرورش ‌می‌تواند از متراژ 30 متری شروع شود این سالن باید شرایط مناسب دمایی و رطوبتی را دارا باشد تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنید.

همچنین سیستم تهویه سالن پرورش قارچ از موارد مهم بشمار می رود که باید به آن توجه نمود. مراحل قفسه بندی برای کاشت قارچ خوراکی حتما باید اصولی و با رعایت فاصله های استاندارد صورت بگیرد.

حداقل فضایی که برای 8 الی 9 تن کمپوست (در یک سالن پرورش قارچ خوراکی در منزل) لازم است، به صورتی که مقدار قارچی که به دست می‌آید بتواند هزینه‌ها را جبران کند، بسته به زمان، میزان 2 تن تا 2٫5 تن قارچ می‌توان از آن برداشت کرد.
۵ متر عرض و حداقل 10 متر طول و ارتفاع ۳ متر، برای 8 الی 9 تن کمپوست کافی است و هرچه این ابعاد بیشتر شود، زمینه برای تولید بیشتر خواهد شد .

 

منظور از پیش سالن برای کاشت قارچ دکمه ای خوراکی چیست؟

برای سالن پرورش قارچ خوراکی باید اتاقک کوچکی با ابعاد ۲*۲ یا ۵/۱*۵/۲ داشته باشیم. این اتاقک برای این هدف است که هوا را در این مکان با کولر سردکنیم و بعد وارد سالن شود یا هوا را با بخاری گرم‌کنیم و بعد به سالن بفرستیم و یا در زمان‌های برداشت از این اتاقک به‌عنوان یک انبار کوچک استفاده کنیم.

 

در ایجاد قفسه‌بندی برای کاشت قارچ دکمه ای چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

در سالن پرورش قارچ دکمه ای قفسه‌بندی برای این ابعاد سالن ۵*10، دو ردیف قفسه با عرض ۱۴۰ سانتی‌متری در طول 9 متر با ۳ طبقه می‌توان در نظر گرفت. فاصله بین طبقات معمولاً ۶۵-۷۰ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌رود. قفسه‌بندی در سالن پرورش قارچ خوراکی بهتر است از لوله‌های گالوانیزه انتخاب شود و باسیم گالوانیزه بسته شوند.

 

سیستم گردش هوا در پرورش قارچ به چه شکل است؟

سیستم گردش هوا در سالن پرورش قارچ خوراکی را می‌توان از وسط یا کناره‌های سالن گذاشت. در واحدهای کوچک به دلیل اینکه سیر کوله وجود ندارد و فقط ورود هواداریم، هوادهی از وسط است و کانال هوا را باید از وسط راهرو بکشیم.
باید یک اگزوز خروجی در انتهای سالن تعبیه کنیم که با هوای آزاد ارتباط داشته باشد و اگر به هوای آزاد ارتباطی نداشته باشد باید از طریق کانالی آن را به هوای آزاد خروجی دهیم.

 

چگونه فضای سالن پرورش قارچ را مرطوب نگه داریم؟

اگر در سالن پرورش قارچ خوراکی مشکل صدای رطوبت ساز مهم نیست می‌توانیم از رطوبت سازهای کوچک استفاده کنیم که دیگر نیازی به کولر و خنک کردن هوا نیست و این رطوبت سازها هم هوا را خنک می‌کند و هم رطوبت را تأمین می‌کنند.

 

علت اهمیت کانال‌های هواساز در پروش قارچ دکمه ای چیست؟

کانال‌های هواساز در سالن پرورش قارچ خوراکی بهتر است از داکت های پلاستیکی با عرض ۵۰ سانتی‌متر استفاده شود در غیر این صورت می‌توان با پلاستیک‌های پلی‌اتیلنی کانال‌های هواساز را ایجاد کنید به صورتی که اولین سوراخ آن در محل ورود هواساز به سالن زده شود و سوراخ‌های بعدی به فاصله ۵۰ سانتی‌متر با قطر ۵ سانتی‌متر زده شود.

می‌بایست قابل‌توجه هر شخصی باشد که پرورش قارچ دکمه ای با روش‌های بروز جهت راندمان تولید بالا با عملیاتی از قبیل تخته‌کوبی ، خاک‌دهی ، رافلینگ یا اسکراج و شوک دهی انجام می‌پذیرد که مهم‌ترین تأثیرات در تولید را دارد و توصیه می‌رود افرادی که قصد ورود به این تولید لذت‌بخش رادارند تحت آموزش‌هایی با این مراحل آشنا بشوند.

 

آیا هزینه راه اندازی سالن پرورش قارچ زیاد است؟

هزینه تجهیزات برای پرورش قارچ دکمه ای بستگی به متراژ سالن شما دارد هرچه سالن بزرگتر باشد هزینه تجهیزات بیشتر و در نتیجه سود بیشتری نیز حاصل می‌شود. برای اطلاع دقیق تر از توجیه اقتصادی پرورش قارچ دکمه‌ای به قسمت توجیه اقتصادی همین صفحه مراجعه کنید.

دوره آموزش پرورش قارچ دکمه ای و همچنین تمامی رشته های کشاورزی در آموزشگاه راشا افق صفر تا صد آموزش داد می‌شود و همچنین اگر نیاز به مشاوره برای راه اندازی داشته باشید می توانید از کارشناسان این آموزشگاه کمک بگیرید.

برای شروع کار، نیازمند شناخت اصول کامل از پرورش قارچ دکمه ای ، شرایط اقلیمی ،بهداشت ، تغذیه و … است. دوره های راشا افق ،اطلاعات کاملی دراختیار شما قرار می دهد.

 

نکات مهم پرورش قارچ خوارکی 

چنانچه ذکر شد محل پرورش قارچ دکمه ای (پرورش قارچ خوارکی) باید کاملاً تمیز و بهداشتی باشد.
از تابش مستقیم نور آفتاب به سالن پرورش بایستی جلوگیری شود و درواقع نوردهی ، موردنیاز فضای کاشت بایستی نور معمولی اتاق (پنجره – لامپ) باشد
دمای بین ۲۳ تا ۲۷ درجه سانتی‌گراد در نیمی از دوره قابل‌قبول است.
رطوبت محیط با یک دستگاه ساده تولید رطوبت تهیه شود.
جهت استفاده بهینه و اقتصادی از محیط کشت از قفسه‌بندی استفاده شود.
فواصل طبقات قفسه‌ها حاوی کیسه‌های پلاستیکی بسترهای کاشت بر روی قفسه‌ها باید حداقل ۵۰ سانتی‌متر باشد.

در این دوره گام به گام با مراحل مختلف پرورش، تکثیر و نگهداری و پروش قارچ خوراکی ( پرورش قارچ دکمه ای ) آشنا شده و در رابطه با مدیریت تغذیه و پرواربندی، مدیریت بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها و موارد دیگر مطالب بسیار مفید و کاربردی مطرح می‌گردد. همچنین دوره های دیگر مانند پرورش زعفران، کاشت هیدروپونیک، آلوئه‌ورا و گیاهان دارویی در آموزشگاه راشا افق برگزار می‌گردد.

برای ثبت نام به سه روش می‌توانید اقدام کنید
روش اول : ثبت نام حضوری
برای ثبت نام به روش حضوری از قبل با کارشناسان هماهنگی انجام می‌دهید و با دریافت آدرس به محل آموزشگاه مراجعه کنید.
روش دوم : ثبت نام تلفنی
در این روش شما به صورت تلفنی با کارشناس مربوطه ارتباط می‌گیرید و بعد از مشاوره و دریافت اطلاعات لازم، ثبت نام خود را تکمیل می کنید. جهت مشاهده شماره تماس ها وارد صفحه تماس با ما بشوید.
روش سوم : ثبت نام از طریق سایت
برای این روش ابتدا وارد سایت rashaofogh.com می‌شوید، وارد دسته بندی رشته موردنظرتان می‌شوید و رشته ای که تمایل به آموزش آن را دارید انتخاب می‌کنید. سپس با انتخاب نوع دوره (حضوری ، غیرحضوری و یا خصوصی) به درگاه پرداخت اینترنتی متصل می‌شوید. بعد از پرداخت موفق وارد حساب کاربری خود شده و اطلاعات کامل درباره مشاهده دوره را مشاهده می نمایید.

بله ، آموزش های راشا افق صفر تا صد هست و شما بصورت کامل و جامع آموزش میبینید

– دوره های حضوری: به دوره هایی گفته می شود که شما پس از ثبت نام رشته مورد نظر خود، با دریافت اطلاعات از روز و ساعت برگزاری رشته توسط کارشناسان راشا افق به محل راشا افق جهت شرکت در دوره حاضر می شوید.

– دوره های غیر حضوری: به دوره هایی گفته می شود که شما پس از ثبت نام رشته خود، می توانید دوره خود را بصورت غیرحضوری از طریق سایت راشا افق به مدت یک هفته مشاهده نمایید و بعد از دوره یک هفته پشتیبانی برای پرسش و پاسخ با مدرس هم دارید.
– دوره های خصوصی : به دوره هایی گفته می شود که شما پس از ثبت نام رشته مورد نظر خود، با دریافت اطلاعات از روز و ساعت برگزاری رشته بصورت خصوصی توسط کارشناسان راشا افق به محل راشا افق جهت شرکت در دوره حاضر می شوید.

بله، تعامل میان شما و مدرس دوره یکی از مهمترین عوامل افزایش کیفیت دوره و بهره گیری از آن است شما به مدت یک هفته فرصت دارید سوالات خود را مطرح کرده و پاسخ آن را از مدرس دوره خود دریافت نمایید.

بله ، شما می‌توانید قرارداد مشاوره جهت راه اندازی با مدرس دوره خود به مدت طول دوره پرورش عقد نمایید و کسب و کار خود را با کمترین ریسک ممکن و بالاترین بازدهی و همچنین استفاده از دانش و تجربه استاد، از ابتدا راه اندازی کنید

.هزینه مشاوره جهت راه اندازی مزرعه و پشتیبانی با توجه به بعد مسافت و تعداد سرکشی و بازدید از کسب و کار شما و همچنین مدت زمان بهره برداری از کسب و کارتان متغیر می‌باشد که هزینه به صورت توافقی بین شما و مدرس مربوطه منعقد می گردد.

بله، برای به روز رسانی اطلاعات در جهت پیشرفت کسب و کار، باید در دوره ها و آموزش های مختلفی شرکت داشته باشید. دوره‌های آموزشی راشا افق کامل‌ترین اطلاعات و نکات را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد که نیاز به آموزش‌های مکمل و مجدد نداشته باشید.

بله، با شرکت در هر دوره گواهینامه شرکت آرمان مهارت ساز راشا افق برای شما صادر و در پایان دوره به شما تقدیم می گردد.

بله، شما با پرداخت جداگانه می‌توانید درخواست گواهینامه بین المللی شرکت در همان دوره را دریافت نمایید.

پشتیبانی به این معنا می باشد که سه بار می توانید برای رفع اشکال و آموزش مجدد (به صورت کاملا رایگان) در دوره ها شرکت نموده و بهره مند شوید.

بله، شما می‌توانید از ساعت ۹ صبح الی 10 شب با بخش پشتیبانی سوالات خود را مطرح کنید.

مشاوره و ثبت نام تلفنی

جهت ثبت نام دوره حضوری یا غیر حضوری آموزش پرورش ماهی زینتی می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید

شمارت وارد کن مجانی مشاوره بگیر

شماره خودتون برای مشاوره رایگان وارد کنید

rocket

بازخورد دیگران

مهندس امیری کیا فوق العادست

0

من تو خیلی از دوره های پرورش قارچ شرکت کردم اما با جرات میگم یه سرو گردن از همه بالاتره .واقعا ازتون ممنونم

0

مهرداد امیرزاده

آذر 5, 1400 در 6:54 ق.ظ

من تو خیلی از دوره های پرورش قارچ شرکت کردم اما با جرات میگم یه سرو گردن از همه بالاتره .واقعا ازتون ممنونم

1

فتحی پور راشا افق

آذر 27, 1400 در 6:54 ق.ظ

سپاسگذاریم دوست عزیز

0

بازخوردی بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام و نام خانوادگی

ایمیل

اطلاعات دوره

نحوه برگزاری

نحوه برگزاری:

حضوری ،‌غیرحضوری و خصوصی
مدت زمان آموزش

مدت زمان آموزش:

6 - 8 ساعت
مشاوره و راه اندازی

مشاوره و راه اندازی:

دارد
پشتیبانی بعد از دوره

پشتیبانی بعد از دوره:

دارد
اعطای گواهینامه پایان دوره

اعطای گواهینامه پایان دوره:

دارد
ارائه جزوه تخصصی آموزشی

ارائه جزوه تخصصی آموزشی :

دارد

توجیه اقتصادی

حداقل فضا

حداقل فضا:

60
نوع فضا

نوع فضا:

فضای بسته
طول دوره

طول دوره :

2 ماه
حداقل تعداد

حداقل تعداد:

9000 کیلو / 9 تن
حداقل ثابت

حداقل ثابت:

60 میلیون
سرمایه در گردش

سرمایه در گردش:

70میلیون
حداقل درآمد

حداقل درآمد:

100تا110میلیون
حداقل سود خالص

حداقل سود خالص:

40تا45میلیون

2

0

اشتراک گذاری

تماس تماس با ما
کپی شد