آموزش پروش مرغ گوشتی
ثبت نام کنید

ثبت نام آموزش پرورش مرغ گوشتی

  • قیمت: 460,000 تومان

اطلاعات بیشتر در مورد پرورش مرغ گوشتی

 مقدمه :

وجود مرغ اهلی در ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در هندوستان به اثبات رسیده و موطن اولیه مرغ در مرکز و جنوب هندوستان، هیمالیا، برمه، جزایر مالزی، جاوه و سوماترا است. در سال‌های نه‌چندان دور، بیشتر نیاز شهرها به گوشت مرغ از طریق روستاها و پرورش‌دهندگان سنتی تأمین می‌شد اما با افزایش رشد جمعیت و محدود بودن منابع روستایی، پرورش متراکم مرغ رونق یافت. صنعت پرورش تجاری مرغ در ایران به سال‌های قبل از انقلاب برمی‌گردد و پس از انقلاب اسلامی، پیشرفت‌های زیادی در این صنعت رخ داد.
پرورش جوجه‌های گوشتی تجاری، داخل سالن‌های مجهز به تجهیزات کنترل دما و تهویه انجام می‌گیرد، به همین علت در اکثر نقاط کشور می‌توان پرورش مرغ گوشتی را انجام داد تا علاوه بر سود اقتصادی که برای پرورش‌دهنده دارد، موجب کاهش نیاز کشور به واردات این محصول و ایجاد اشتغال برای جوانان می‌شود
مدیریت پرورش طیور:
شناسایی نیازهای واقعی طیور و رفع این نیازها جهت تولید بیشتر و اتخاذ راهکارهای اقتصادی که سود بیشتری عاید پرورش دهنده نماید.
اهمیت پرورش طیور:
اهمیت پرورش طیور از دو جنبه قابل بررسی است :
۱- اقتصادی
۲- بهداشت

 

توجیه اقتصادی پرورش مرغ گوشتی خانگی :

 فضا ۵۰ متر مکعب
تعداد جوجه ۸۰۰ قطعه
هزینه های کل بعلاوه خرید جوجه ۱۷.۵۰۰.۰۰۰ تومان
سود خالص پس از ۴۵ الی ۶۰ روز ۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان
برای شروع کار، نیازمند شناخت اصول کامل از پرورش مرغ گوشتی ، شرایط اقلیمی بهداشت ، تغذیه و … است. دوره های راشا افق ،اطلاعات کاملی دراختیار شما قرار می دهد.

 

 اهمیت اقتصادی پررش طیور :

الف- ضریب تبدیل غذایی
مقدار غذایی که حیوان میخورد تا یک کیلوگرم محصول تولید کند ، که محصول میتواند گوشت ، تخم مرغ باشد . ضریب غذایی هرچه کوچکتر باشد بهتر است .
راندمان غذایی بر عکس ضریب تبدیل غذایی است.
ب – سرعت رشد
سرعت رشد جوجه های گوشتی بسیار بالا است به طوری که یک جوجه ۴۰ گرمی در طی ۴۲ روز ، به وزن ۵/۲ کیلوگرم می رسد یعنی بیش از ۶۰ برابر میشود.
ج – درصد لاشه
حدود ۷۵-۷۰ درصد از وزن زنده طیور را لاشه تشکیل می دهد . در صورتی که در گاو و گوسفند این مقدار ۵۰-۵۵ درصد است. لذا افت لاشه در طیور کمتر است .
مجموع قسمت های قابل مصرف ( مانند پر ، خون و … ) – وزن زنده = درصد لاشه
افت لاشه پس از کشتار در گاو و گوسفند ۵۰% می باشد ، در صورتی که این رقم در طیور گوشتی ۲۰% وزن زنده است .
افت استخوان نیز در گوشت آماده به طبخ ، در طیور به مراتب کمتر از گوشت دام های دیگر است .
به این ترتیب که از یک کیلوگرم وزن زنده مرغ ۸ تا ۱۲ درصد آن را استخوان تشکیل می دهد.
چ – سهولت پرورش
در هر متر مربع بستر می توان تا ۱۸ عدد جوجه گوشتی پرورش و تا ۴۵ کیلوگرم گوشت از هر متر مربع استحصال کرد.
ت – سهولت تغذیه طیور
در تغذیه طیور از مواد متراکم و کم حجم استفاده میشود .
به دلیل اینکه مرغ حس چشایی و بویایی ضعیفی دارد ، تقریبا با هر غذایی میتوان آن را تغذیه کرد .
ث – ضریب تبدیل غذایی پایین
ضریب تبدیل غذا ، مقدار غذایی است که حیوان مصرف میکند تا یک کیلوگرم محصول تولید کند .
ح – سهولت نگهداری و صرفه جویی در زمین
در روش پرورش بر روی بستر در هر متر مربع سالن می توان ۳۰ کیلوگرم گوشت مرغ تولید کرد .
خ – برگشت سریع سرمایه
در مدت زمانی کمتر از دو ماه جوجه ها روانه بازار شده و سرمایه برگشت داده میشود .

اهمیت بهداشتی پرورش طیور :

الف – عدم وجود بیماری های مشترک بین مرغ و انسان
تعداد بیماری مشترک بین انسان و طیور در مقایسه با دام بسیار کمتر است ( آنفلوانزا – اچ اس ان )
ب – قابلیت هضم گوشت مرغ نسبت به گوشت گاو و گوسفند بالاست .
چون ماهیچه های مرغ وزن کمتری را تحمل می کنند و طی زمان کوتاهتری به وزن بازار می رسند . لذا نرمتر هستند ، چربی و کلسترول مرغ هم کمتر است . پروتئین گوشت مرغ بالاتر است .

ساختمان و تاسیسات مرغداری :

 در یک واحد مرغداری ساختمان های متنوعی وجود دارند .
این ساختمان ها شامل سالن های مرغداری ، انبارداری ، انبار لوازم اضافی و پوشاک ، موتور خانه ، کشتارگاه ، دفتر سرپرستی و خانه های کارگری هستند .
هر یک از این ساختمان ها باید به درستی طراحی و در مکان مناسبی از محوطه مرغداری ساخته شوند
تاًسیسات مرغداری
در یک سالن مرغداری خوب باید شرایط غیر طبیعی از محیط حذف شود تا پرنده بتواند به حداکثر رشد و تولید خود برسد .
گرم کردن طیور در زمستان ، خنک کردن طیور در تابستان ، دفع راحت رطوبت ، دفع راحت گاز آمونیاک و تهویه خوب یعنی تاًمین اکسیژن و دفع دی اکسید کربن شرایطی هستند که باید در سالن مرغداری فراهم گردد .
سیستم تهویه سالن مرغداری
تهویه مناسب در سالن های مرغداری بر اساس اهداف ، تاًمین اکسیژن ، خارج کردن دی اکسید کربن ، خارج کردن گاز آمونیاک ، خارج کردن گرد و خاک ، خارج کردن رطوبت اضافی و تنظیم درجه حرارت سالن می باشد .
سیستم تهویه طبیعی
سیستم تهویه مکانیکی
در این دوره گام به گام با مراحل مختلف پرورش و نگهداری مرغ گوشتی آشنا شده و در رابطه با مدیریت تغذیه و پرواربندی، مدیریت بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها و موارد دیگر مطالب بسیار مفید و کاربردی مطرح می‌گردد.